Banaan op een stokje

Ik koop wekelijks een tros bananen. Niet alleen om ze puur te eten, maar ook om ze te verwerken in allerhande recepten, gaande van bananenbrood over banoffie pie en vandaag dit geweldig 4uurtje. Wacht maar tot de kinderen uit school komen en in jouw koelkast deze banaan op een stokje zien liggen.
fruit,
Wat hebben we nodig:
  • 4 rijpe, doch stevige bananen, gepeld
  • 8 friscostokjes
  • 3 eetlepels bresilienne nootjes
  • 170 gr BLOC chocolade, gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Halveer de bananen. Steek in elke helft een friscostokje.
  • Bekleed een bakplaatje met plastic folie en leg de bananen erop. Vries de bananen minstens 3u in.
  • Strooi de bresilienne nootjes op een bord. 
  • Smelt de chocolade op een laag wattage in de microgolf en roer goed door tot je een glanzende chocoladesaus krijgt. Giet de chocoladesaus in een hoog glas.
  • Doop de bevroren bananen in de chocoladesaus, laat ze even uitdruppen en rol het chocoladegedeelte dan door de nootjes.
  • Leg de bananen op een bakplaatje met boterhampapier, zodat ze niet vastkleven.
TIP:

Je kan ook gezouten pinda's gebruiken ipv bresilienne nootjes of kokosrasp.

Reacties