Banaan op een stokje

fruit,
Wat hebben we nodig:
- 4 rijpe, doch stevige bananen, gepeld
- 8 friscostokjes
- 3 eetlepels bresilienne nootjes
- 170 gr BLOC chocolade, gehakt
- Halveer de bananen. Steek in elke helft een friscostokje.
- Bekleed een bakplaatje met plastic folie en leg de bananen erop. Vries de bananen minstens 3u in.
- Strooi de bresilienne nootjes op een bord.
- Smelt de chocolade op een laag wattage in de microgolf en roer goed door tot je een glanzende chocoladesaus krijgt. Giet de chocoladesaus in een hoog glas.
- Doop de bevroren bananen in de chocoladesaus, laat ze even uitdruppen en rol het chocoladegedeelte dan door de nootjes.
- Leg de bananen op een bakplaatje met boterhampapier, zodat ze niet vastkleven.
Je kan ook gezouten pinda's gebruiken ipv bresilienne nootjes of kokosrasp.
Reacties