Amandelkoekjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 115 gr boter, op kamertemperatuur
- 115 gr kristalsuiker
- 1 koffielepel amandel essence
- 145 gr patisseriebloem
- 2 eetlepels melk
- snuifje zout
- 75 gr amandelschilfers
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix de boter met de suiker tot een luchtige en lichte massa.
- Voeg de bloem, melk en het zout toe en meng nogmaals.
- Neem een bakplaat en draai ze om. Stort het deeg op de bakplaat en gebruik een spatel en heet water om het deeg zo dun mogelijk uit te spreiden. Doop de spatel telkens opnieuw in heet water, zodat je het deeg heel dun kan uitspreiden. Zorg dat het deeg niet tot aan de randen van de plaat komt, want het deeg zal nog uitlopen in de oven.
- Strooi de amandelschilfers over het deeg en rol over het deeg met een deegrol, zodat de schilfers in het deeg worden gedrukt.
- Bak het amandelbrood 18 min of tot het heel licht gekleurd is.
- Haal de bakplaat uit de oven. Neem onmiddellijk een scherp mes of een pizzawiel om een mooie rechthoek te snijden van de koek. Haal de ongelijke randjes weg.
- Snij de rechthoek nu in lange stroken en dan in de andere richting weer in stroken, zodat je rechthoekjes bekomt.
- Zet de bakplaat weer 2-3 min in de oven of tot de koekjes voldoende gekleurd en gebakken zijn.
- Schep de koekjes op een taartrooster en laat ze volledig afkoelen.
Geen fan van amandel essence? Je kan ook vanille essence gebruiken of wat speculooskruiden toevoegen aan het deeg.
Reacties