Fluff
Ken je die zachte marshmallows, die Amerikanen zo graag roosteren op de BBQ? Wist je dat er ook smeerbare marshmallow bestaat? Fluff is een romige crème van marshmallow. Je kan hem gebruiken in talloze recepten, om taarten en cupcakes te versieren, op de boterham, tussen koekjes,... Vandaag gaan we deze fluff zelf maken.
Wat hebben we nodig:
De cream of tartar is wijnsteenpoeder en zorgt ervoor dat je eiwitten mooi opkloppen. Met azijn krijg je bijna hetzelfde effect, maar je lengt je eiwitten wel aan en het geeft ook wat smaak af. Wijnsteenpoeder kan je bij de apotheker kopen.
Smeer een laagje fluff op je boterham en beleg die met plakjes aardbei of met bosbesjes.
Fluff bevat veel suiker en is niet meteen het meest gezonde beleg. Wees er dan ook matig mee en zie het als een traktatie.
Glucosesiroop koop ik bij Aveve. Het is een heel plakkerig goedje. Vet je lepel in met wat olie en je kan het probleemloos scheppen.
Fluff kan je ook gebruiken om zelf melocakes te maken.
Wat hebben we nodig:
- 160 gr kristalsuiker
- 140 gr glucosesiroop
- 30 ml water
- snuif zout
- 2 eiwitten, op kamertemperatuur
- een snuifje cream of tartar (of een scheutje azijn)
- 2 koffielepels vanille extract
- Meng de suiker met de glucosesiroop, het water en het zout in een steelpan. Breng het geheel aan de kook en roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Zet de steelpan van het vuur als de suiker gesmolten is en het geheel een temperatuur van 115°C bereikt heeft.
- Klop ondertussen de eiwitten op met de cream of tartar (of de azijn) tot ze half opgeklopt zijn.
- Giet 2 eetlepels van de warme siroop bij de eiwitten en klop de eiwitten verder op. Op die manier krijgen de eiwitten al wat warmte en gaan ze niet schiften.
- Voeg de rest van de siroop in een straal toe terwijl je de eiwitten blijft kloppen.
- Klop de eiwitten verder tot een prachtige, glanzende fluff (kan zo'n 5 - 7 min in beslag nemen).
- Voeg de vanille toe en klop nog 2 min.
- Breng de fluff over in een grote bokaal en bewaar hem in de koelkast.
De cream of tartar is wijnsteenpoeder en zorgt ervoor dat je eiwitten mooi opkloppen. Met azijn krijg je bijna hetzelfde effect, maar je lengt je eiwitten wel aan en het geeft ook wat smaak af. Wijnsteenpoeder kan je bij de apotheker kopen.
Smeer een laagje fluff op je boterham en beleg die met plakjes aardbei of met bosbesjes.
Fluff bevat veel suiker en is niet meteen het meest gezonde beleg. Wees er dan ook matig mee en zie het als een traktatie.
Glucosesiroop koop ik bij Aveve. Het is een heel plakkerig goedje. Vet je lepel in met wat olie en je kan het probleemloos scheppen.
Fluff kan je ook gebruiken om zelf melocakes te maken.
Reacties