Zachte lookbroodjes

Deze broodjes moet je gewoon eens maken. Maak wat extra pizzadeeg en gebruik dat als basis voor deze lekkernij.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kopje pastabloem
  • 1 kopje patisseriebloem
  • snuifje zout
  • 1 kopje warm water
  • 1 koffielepel korrelgist
  • 1 koffielepel + 2 eetlepels olie
  • 2 koffielepels grof zout
  • 1/2 kopje ongezouten boter
  • 4-5 tenen look, gepeld en geperst
  • 1/4 kopje Parmezaanse kaas, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de 2 soorten bloem met het zout.
  • Los de gist op in het warme water met de koffielepel olie. Laat dit papje 10 min rusten.
  • Giet het gistpapje bij de bloem en meng goed.
  • Laat het deeg 15 min afgedekt rusten.
  • Kneed het deeg opnieuw door tot een glad en elastisch deeg.
  • Vet een kom lichtjes in en laat de deegbal hierin 2-3u rijzen.
  • Vet 2 bakplaten in of bekleed ze met bakpapier of silicone matjes.
  • Bebloem je werkblad en rol het deeg uit tot een grote rechthoek.
  • Snij de rechthoek door in de lengte en snij daarna stroken van het deeg.
  • Knoop elke strook losjes tot een strik en leg ze op de bakplaten. Laat wat ruimte tussen de broodjes.
  • Vet de broodjes in met de resterende 2 eetlepels olie.
  • Bestrooi de broodjes met grof zout, dek ze af met een handdoek en laat ze nog 30 min rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. 
  • Bak de broodjes goudbruin in 20-25 min.
  • Zet een pannetje op het vuur met daarin de boter en de look. Laat alles samen smelten en afkoelen.
  • Haal de broodjes uit de oven en doe ze in een grote kom. Giet de lookboter en de Parmezaanse kaas over de broodjes en meng goed.
  • Serveer de broodjes warm.
TIP:

Wil je de broodjes later heropwarmen? Wikkel ze dan in aluminiumfolie en warm ze 15 min op in een oven van 180°C.
Je kan ook wat vers gesnipperde peterselie toevoegen aan de lookboter en kaas.
Wil je geen kaas op de broodjes? Dan laat je die gewoon weg.

Reacties