Melocakes

Foto Eva Joos
Pure nostalgie, die paarse verpakking rond die zalige snack van koek met chocolade en een vulling van marshmallow. Wist je dat je ook zelf melocakes kan maken? Echt waar! Gisteren hebben we fluff gemaakt en die fluff is perfect voor jouw zelfgemaakte melocakes.

Wat hebben we nodig:
  • fluff
  • Maria koekjes
  • BLOC chocolade, gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Bekleed je werkblad met boterhampapier en zet daar een taartrooster op.
  • Gebruik een cookie scoop (of roomijsschep) om een bol fluff te scheppen en plak er een Maria koekje tegen. Ontgrendel de cookie scoop en "pluk" het koekje met de fluff er van af. Zet de koekjes met de fluff op je taartrooster.
  • Smelt de chocolade in de microgolf op een laag wattage. Roer de gesmolten chocolade tot een glanzende saus. 
  • Giet een dun laagje gesmolten chocolade over de marshmallow en met een fijne silicone spatel maak je de chocolade voorzichtig mooi rond en glad, zonder te duwen. 
  • Laat de melocakes opstijven in de koelkast.
TIP:

Melocakes bewaar je best niet te lang. De koekjes zullen slap worden. Maar waarom zou je ze niet meteen opeten?
Maria koekjes zijn over heel de wereld verkrijgbaar. Het zijn ronde droge koekjes, die in een rol verkocht worden.

Reacties