Wok teriyaki kip

Foto Cathy Van de Moortele
Hoe een weekmenu plots kan omslaan naar iets totaal anders. Het plan was om vol-au-vent te maken. Het is een beetje anders uitgedraaid. Wok is snel klaar en je kan er veel groentjes in kwijt. Wat houdt je nog tegen?

Wat hebben we nodig:
  • 2 porties woknoodles
  • olie
  • 350 gr ontboute kippenbouten, in kleine stukjes gesneden
  • peper en zout
  • 1 ui, gepeld en in maantjes gesneden
  • 2 wortels, geschraapt en in fijne plakjes gesneden
  • 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en in stukjes van 5 cm gesneden
  • 6 champignons, in plakjes gesneden
  • 50 gr diepvrieserwtjes
  • 2 handenvol sojascheuten
  • 150 ml teriyaki woksaus
  • 30 gr gezouten pinda's, droog getoast en grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de noodles volgens de richtlijnen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water. Laat uitlekken.
  • Laat 2 eetlepels olie goed warm worden in een wok.
  • Bak de stukjes kip goudbruin en krokant. Kruid met peper en zout.
  • Schep de kip in een kom en hou zoveel mogelijk van de olie in de wok. 
  • Voeg nog wat olie toe als er niet meer voldoende vetstof in de pan zit.
  • Wok de uien met de wortelschijfjes, pijpajuintjes en champignons.
  • Voeg de bevroren erwtjes en de soyascheuten toe en schep om.
  • Voeg de gare noodles toe en schep om.
  • Werk af met de teriyaki saus en laat het gerecht nog eens goed doorwarmen.
  • Schep de wok teriyaki kip in twee grote kommen en strooi er de gehakte pinda's over.
  • Kruid nog eens af met peper van de molen.
TIP:

Haal de chopsticks boven en geniet van dit kommetje lekkers.
Ook lekker als je niet alleen kip, maar ook scampi toevoegt.

Reacties