Havermout chocolate chip pecan koekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Kies deze keer niet voor de instant-havermout, maar ga voor echte, grove, volkoren havervlokken. In combinatie met chocolate chips, pecan noten en rietsuiker, krijg je een heel smaakvol koekje. Zei ik koekje? Dit recept geeft je maar liefst 75 van deze yummy bummies!

Wat hebben we nodig:
  • 225 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 200 gr rietsuiker
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 1 ei + 1 eierdooier
  • 240 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 100 gr meergranen havervlokken
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
  • 1/2 koffielepel zout
  • 350 gr chocolate chips
  • 150 gr pecan stukjes
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Zet 3 bakplaten klaar en bekleed ze met bakpapier (goed voor 33 koekjes).
  • Klop de boter romig met de rietsuiker en de fijne griessuiker.
  • Voeg het ei en de dooier toe en klop nogmaals door.
  • Meng de bloem met de havervlokken, het bakpoeder, natriumbicarbonaat en het zout.
  • Meng deze ingrediënten door het botersuikermengsel.
  • Meng de chocolate chips met de noten en meng ze kort door het deeg.
  • Verdeel het deeg in 75 gelijke hoopjes. Ik gebruik hiervoor een kleine koekjesschep.
  • Leg op elke bakplaat 11 hoopjes deeg en druk ze een beetje plat. Wil je ze extra krokant, dan maak je ze nog platter.
  • Bak de koekjes 12 min.
  • Laat de koekjes nog 5 min op de bakplaten liggen en breng ze daarna over op taartroosters om volledig af te koelen.
TIP:

Vries de rest van de deegballetjes in voor later gebruik. Zo kan je altijd en snel koekjes bakken. Duw de deegballetjes al plat voor je ze invriest, dan kan je ze meteen bevroren in de oven zetten. Verleng dan wel de baktijd met enkele minuten.

Reacties