Gegrilde zalm met witte boontjes

Foto Cathy Van de Moortele
Warm weer = slaatjes! Ik heb hier heel erg naar uitgekeken, naar het maken van die slaatjes. Lekker en gezond!

Wat hebben we nodig:
  • 2 handenvol veldsla, gewassen en gedroogd
  • 1 klein blikje witte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • vinaigrette in een potje 
  • 1/3 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 verse zalmfilet
  • olijfolie
  • peper en zout
  • een half bakje mini groene asperges
  • verse bieslook, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Schik de veldsla op je bord en leg er de witte boontjes naast.
  • Verdeel wat vinaigrette over de sla en de peulvruchten en strooi er de uisnippertjes over.
  • Laat ondertussen een gietijzeren pan goed heet worden. 
  • Bestrijk de zalm aan beide zijden met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Ook de asperges krijgen een fijn laagje olie en worden gekruid met peper en zout.
  • Bak de zalm 4 min aan beide kanten. De binnenkant mag nog een beetje rauw zijn.
  • Wanneer de zalm aan de tweede kant gebakken wordt, leg je ook de asperges in de pan.
  • Schik de zalm op je bord, leg er de asperges naast en werk af met lekker veel verse bieslook.
TIP:

Gebruik eens citroenpeper op je zalm.

Reacties