Linguine met vis

Foto Cathy Van de Moortele
In de diepvriezer zit altijd kabeljauw, kamschelpjes, zalm,... voor als ik een vispannetje wil bereiden. Maar ik had deze keer redelijk wat verse pasta gemaakt en toen dacht ik: waarom eens geen linguine met vis en een lekker sausje erbij? Exactly..

Wat hebben we nodig:
  • 15 gr boter
  • 15 gr olie
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 50 gr droge, witte wijn
  • peper en zout
  • 250 ml room
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • bieslook, gesnipperd
  • peterselie, fijngesnipperd
  • dille, gesnipperd
  • sap van 1/2 citroen
  • enkele chilivlokjes
  • 15 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 300 gr kabeljauw
  • 150 gr zalm
  • 265 gr mantelschelpen
  • visbouillon
  • 1 tomaat, ontveld en ontpit, in blokjes gesneden
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de boter en de olie smelten in een steelpan.
  • Fruit de sjalotjes glazig zonder ze te laten kleuren.
  • Blus met de witte wijn en laat die voor de helft inkoken.
  • Kruid met peper en zout en voeg de room en de gesnipperde look toe.
  • Laat de saus goed doorwarmen, maar laat ze niet koken.
  • Voeg de kruiden toe.
  • Verfris de saus met het citroensap en geef het extra punch met wat chilivlokjes.
  • Laat de Parmezaanse kaas wegsmelten in de saus.
  • Hou de saus warm op een laag vuurtje.
  • Leg de kabeljauw en zalm in een brede pan en overgiet met visbouillon tot de vis onderstaat.
  • Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur dan minder zodat de vis kan pocheren.
  • Voeg aan het einde van de gaartijd, de kamschelpjes toe. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Hou warm.
  • Met een schuimspaan haal je de vis uit de bouillon en voeg je hem toe aan de saus.
  • Werk af met de tomatenblokjes en de pijpajuintjes.
TIP:

Serveer met verse linguine. Ik heb pasta gemaakt van 200 gr pastabloem en 2 eieren voor dit gerecht en het was voldoende voor 3 personen.

Reacties