Octopussalade

Foto Cathy Van de Moortele
Dit moet echt het makkelijkste hapje ooit zijn. Koop een verpakking gegaarde octopustentakels in de visafdeling van je supermarkt. Meng de octopus met lekkere olijfolie, peper en zout en verse peterselie. Werk af met citroensap en klaar!

Wat hebben we nodig:
  • 1 verpakking gegaarde octopustentakels (200 gr)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 knijp ansjovispasta
  • 1 knijpje lookpasta
  • peper en zout
  • sap van 1/2 citroen
  • verse bladpeterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de octopus in een kom.
  • Meng de olijfolie met de ansjovispasta, lookpasta, peper en zout, citroen en peterselie.
  • Door deze vinaigrette onder de octopus.
  • Serveer de octopus op een groot blad kropsla. 
  • Werk af met nog wat extra olijfolie.
TIP:

Geef er dikke sneden geroosterd brood met ansjovisboter bij.

Reacties