Vis taco's met koolsla

Foto Cathy Van de Moortele
We aten ze voor het eerst in een klein kuststadje in Florida: vistaco's. Vers gevangen mahi-mahi, zachte tortilla's, smeuïge avocado en knapperige koolsla. Denk aan een pittig sausje erbij en een splash citroensap. Wie kan daar nu nee tegen zeggen? Zelfs mensen die geen vis lusten, kan ik hiermee overtuigen, zeker weten.

Wat hebben we nodig:
  • 1/4 witte kool, heel dun geschaafd
  • 2 wortelen, geschraapt en geraspt
  • verse peterselie, gesnipperd
  • 1 eetlepel azijn
  • peper en zout
  • snuifje suiker
  • 125 gr zure room
  • 80 gr mayonaise
  • sap van 1 citroen
  • 1 koffielepel lookpoeder
  • 1 koffielepel sriracha
  • vetstof
  • 4 pangasiusfilets
  • Mexicaanse kruiden
  • 8 kleine tortilla's
  • 2 pijpajuintjes, fijngesnipperd
  • 2 avocado's, in plakjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • We maken eerst de koolsla: meng de witte kool met de geraspte wortels en de peterselie. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Meng de azijn met peper en zout en een snuifje suiker en schep de groenten onder de dressing.
  • Bij taco's hoort een lekker sausje: meng de zure room met de mayo. Kruid met citroen, lookpoeder en sriracha naar smaak (begin met 1 koffielepel en proef voor je extra hete saus toevoegt).
  • Laat wat vetstof smelten in een vispan.
  • Kruid de pangasius aan beide kanten met Mexicaanse kruiden en bak de filets goudbruin aan beide zijden.
  • Vul de tortilla's met koolsla, tacosaus, visfilet, avocado, extra tacosaus.
  • Werk af met pijpajuintjes.
TIP:

Vergeet niet om de bakrestjes van de vis ook op je taco's te scheppen. Heerlijk, die krokante korstjes.
Je kan om het even welke vaste vis gebruiken in je vistaco's. Denk maar aan kabeljauw, schelvis, zalm, ..

Foto Cathy Van de Moortele

Reacties