Ovengeroosterde pompoen met burrata

Foto Cathy Van de Moortele
De pompoenperiode is al een tijdje voorbij, maar ik had er nog eentje liggen die er vandaag moest aan geloven. Ik heb de pompoen geschild en in grove brunoise gesneden, vooraleer ze geroosterd werden in de oven. Het roosteren geeft extra smaak en zorgt voor wat krokante korstjes. Geef nu toe: warme pompoen, smeuïge burrata?

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr pompoen (butternut of oranje), geschild en in grove brunoise gesneden
  • 10 blaadjes verse salie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 koffielepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 burrata
  • 30 gr pijnboompitjes, geroosterd in een droog pannetje
  • 30 gr jumbo gouden rozijnen
  • balsamico stroop
  • verse platte peterselie, grof gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng de pompoenblokjes met de hele blaadjes salie. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Verdeel de pompoenblokjes op een bakplaat met aluminiumfolie.
  • Laat de pompoen 20 min roosteren zonder omkeren.
  • Besprenkel met wijnazijn en bestrooi met rietsuiker. Schep de blokjes even om en laat ze nog 10 min verder roosteren of tot ze mooi gekaramelliseerd en gaar zijn.
  • Leg de burrata op een mooi bord.
  • Schik de pompoenblokjes rond de burrata en strooi er de pijnboompitjes en rozijnen over.
  • Werk af met olijfolie, balsamico siroop, peper en zout.
  • Strooi als laatste de peterselie over het gerecht.
  • Serveer met vers stokbrood.
TIP:

Als je geen burrata vindt, kan je ook gewone mozzarella nemen. Kies dan liefst voor een goed merk.

Reacties