Pistache Chocolonely koekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Voor de liefhebbers van pistache noten: YOM! Voor de liefhebbers van Tony's Chocolonely chocolade: YOMYOM!

Wat hebben we nodig:

  • 100 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 50 gr fijne griessuiker
  • 150 gr rauwe rietsuiker
  • 1 ei
  • enkele druppels vanille extract
  • 200 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • snuifje zout
  • 3 gr bakpoeder
  • 2 gr natriumbicarbonaat
  • 100 gr pistachenoten, ongezouten en gepeld, in stukjes gehakt
  • 125 gr Tony's Chocolonely zeezout karamel, in stukjes gehakt

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed enkele bakplaten met bakpapier.
  • Klop de boter romig.
  • Voeg de twee soorten suiker toe en klop tot een homogene massa.
  • Voeg het ei toe en meng dat goed onder het beslag.
  • Meng de bloem met het zout, bakpoeder en natriumbicarbonaat.
  • Voeg de droge ingrediënten bij het deeg en meng kort.
  • Spatel de noten en de chocolade door het deeg.
  • Schep kleine hoopjes deeg op de bakplaat. Ik gebruik hiervoor een kleine koekjesijsschep. 
  • Druk de hoopjes deeg wat platter. Per plaat reken ik 11 koekjes.
  • Bak de koekjes 12 min of tot de randjes lichtjes kleuren.
  • Laat de koekjes 5 min afkoelen op de plaat.
  • Schep de koekjes op roosters en laat ze volledig afkoelen.

TIP:

Vind je deze chocolade niet? Je kan ook andere chocolade gebruiken. Strooi een klein beetje grof zeezout over de hoopjes deeg, net voor ze de oven in gaan.

Reacties