Geplette aardappeltjes

Foto Cathy Van de Moortele
Ik heb ze altijd in mijn voorraadkast: krieltjes. Heerlijk toch? In de oven met rozemarijn of thijm of zoals deze keer: op de BBQ!

Wat hebben we nodig:
  • 10 krieltjes, gewassen
  • olijfolie
  • enkele klontjes boter
  • enkele takjes thijm
  • peper van de molen
  • grof zout
  • verse bieslook, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de krieltjes beetgaar in licht gezouten water.
  • Giet af en laat even uitdampen.
  • "Stamp" de aardappeltjes met de bodem van een glas, zodat ze wat platter zijn.
  • Leg de aardappeltjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Leg hier en daar een klontje boter op de krieltjes.
  • Verdeel de thijm over de aardappeltjes en kruid met peper en zout.
  • Zet de ovenschaal op een BBQ rooster en laat de aardappeltjes nog even bakken.
  • Werk af met veel verse bieslook.
TIP:

Serveer met zure room.
Geen BBQ in de buurt? Rooster de aardappelen nog 10 min in een oven van 220°C.

Reacties