Blondie pecans en gezouten dulce de leche

Foto Cathy Van de Moortele
Oh yes! Een instant ja-gevoel bij deze blondie. Heerlijk zeg, die pecannoten. Ik koop ze meestal in grote voorraad, want ze zijn gewoon veel te lekker. Voor in gebak, koop ik de gebroken pecans, die zijn goedkoper en... je hoeft ze dan ook niet meer zelf te hakken: win-win. Door de pecans even te roosteren voor je ze onder het beslag mengt, voeg je nog extra smaak en crunch toe. De dulce de leche vond ik vorige week toevallig in de supermarkt, bij de chocopasta. Heerlijk! Ik heb er zelf wat Maldon seasalt vlokjes over gestrooid, om het zoete wat te breken. De caramelstukjes? Ja, daar hoef je toch geen uitleg bij?

Wat hebben we nodig:
  • 225 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 4 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 3 gr kaneelpoeder
  • 75 gr havermout
  • 60 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 180 gr donkerbruine suiker
  • 3 eieren
  • 65 gr pecannoten, droog geroosterd en gehakt
  • 35 gr caramelstukjes
  • 165 gr dulce de leche, lichtjes opgewarmd zodat hij wat vloeibaarder wordt
  • Maldon seasalt vlokjes
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een vierkante vorm van 20cm lichtjes in.
  • Meng de bloem met het bakpoeder, het zout, de kaneel en de havermout in een kom.
  • Klop de boter romig met de bruine suiker, tot het een lichtgekleurde homogene massa geworden is. Gebruik hiervoor de draadklopper.
  • Voeg de eieren toe en klop ze mooi op met het beslag. 
  • Wissel de draadklopper voor de spatel. Spatel de droge ingrediënten, de helft van de pecannoten en de caramelstukjes door het beslag.
  • Giet het beslag in de vorm.
  • Giet de lauwwarme dulce de leche over het beslag en gebruik een mes om de dulce de leche spiraalvormig door het beslag te halen.
  • Strooi de rest van de noten en de caramel over het beslag.
  • Schuif de blondie 40 min in de oven of tot hij net gaar is.
TIP:

Laat de blondie niet langer in de oven staan dan nodig, zodat hij niet uitdroogt maar net mooi sappig blijft.
Snij de blondie in gelijke stukken en besmeer ze met een laagje echte boter... Vergeet de koffie niet!

Reacties