Tortelloni salade

Foto Cathy Van de Moortele
Hoe zomers kan het zijn! De zon laat zich van zijn beste kant zien, de witte wijn staat koud en de tortelloni zijn gaar en aan het afkoelen. Let's do this!

Wat hebben we nodig:
  • 1 verpakking tortelloni met hazelnoot en kaas
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 1 verpakking mini mozzarella balletjes, uitgelekt
  • 15 lange kerstomaatjes
  • 15 hazelnoten, geroosterd in een droog pannetje
  • 6 basilicumblaadjes, gescheurd
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de tortelloni gaar in ruim, gezouten water. 
  • Gebruik een schuimspaan om de tortelloni over te scheppen in een kom.
  • Meng voorzichtig de pesto onder de pasta en gebruik eventueel wat kookvocht om dat mengen makkelijker te maken.
  • Voeg de mozzarella balletjes, kerstomaatjes, hazelnoten en basilicum toe. Kruid met peper en zout en schep om.
  • Serveer meteen.
TIP:

Lekker om deze salade mee te nemen op een picknick. Je kan alle ingrediënten ook op saté stokjes steken.
Kies gerust een tortelloni met een andere vulling, als je dat wenst. Of ga voor de kleinere tortellini.

Reacties