Geroosterde bloemkool

Foto Cathy Van de Moortele
Superleuk om te zien en je zal er mee scoren, met deze hele, geroosterde bloemkool. Eenvoudig om te maken en.. waar wacht je op?

Wat hebben we nodig:
  • 1 bloemkool
  • olijfolie
  • Maldon zeezout
  • peper van de molen
  • 450 ml volle Griekse yoghurt
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • verse bladpeterselie, fijngesnipperd
  • verse bieslook, fijngesnipperd
  • munt, fijngensipperd
  • het sap en de zeste van 1 citroen
  • extra muntblaadjes voor de afwerking
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Verwijder de bladeren van de bloemkool.
  • Snij voorzichtig de harde kern uit de bloemkool, zonder de roosjes los te maken van elkaar.
  • Bestrijk de volledige bloemkool met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Rooster de bloemkool ongeveer 1u - 1u30 in de oven, of tot een mes makkelijk door de bloemkool glijdt.
  • Meng de yoghurt met de look en de groene kruiden.
  • Voeg de citroenzeste, het sap en een scheutje olijfolie toe aan de yoghurt. Kruid met peper en zout.
  • Schep de yoghurt op een groot bord.
  • Leg de bloemkool op de saus.
  • Werk af met extra muntblaadjes.
TIP:

Snij dikke plakken van de bloemkool af om ze te serveren als "steak" als je vegetariƫrs in huis hebt of gewoon als je zin hebt in een plantaardige maaltijd.

Reacties