Platbrood met gerookte kip

Foto Lana Joos
Platbroden zijn zo'n dankbaar product. Tijdens onze vakantie in Florida, bestelden we enkele hapjes voor bij onze wijn tijdens een wijndegustatie. Dit platbrood was er eentje van. Heerlijk zeg! Zie je het niet zitten om zelf platbrood te maken? Kijk dan uit in de supermarkt naar naanbrood of een Turks brood, dat je opensnijdt en belegt. Ik heb vandaag gekozen voor gerookte kipfilet, gewoon omdat ik die in huis had. Maar je kan ook restjes gekookte of gebakken kip gebruiken.

Wat hebben we nodig:
  • 1 platbrood (zelfgemaakt of gekocht)
  • 2 - 3 eetlepels Parmezaanse romige saus
  • 125 gr mozzarella, geraspt
  • 1 gerookte kipfilet, in plakjes gesneden
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • pittige uienjam
  • balsamicostroop
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Besmeer het platbrood met Parmezaanse romige saus en strooi er de mozzarella over.
  • Beleg met plakjes kip en schik de halve tomaatjes tussen de kip.
  • Hier en daar leg je een lepeltje uienjam tussen de kippenplakjes.
  • Schuif het platbrood in de oven gedurende 10 - 15 min of tot de kaas mooi gesmolten is.
  • Werk af met streepjes balsamico.
  • Serveer het platbrood op een plank. Strooi nog wat notensla over het geheel, nadat je het in stukken hebt gesneden.
TIP:

Maak je zelf je platbrood? Bak het dan eerst voor, voor je het belegt.

Reacties