Gegrilde zoete aardappel

Foto Cathy Van de Moortele
Makkelijker kan haast niet. Zoete aardappelen zijn snel klaar. Maak ze in een elektrische grill en je kan zo aan tafel.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels olie
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • chilivlokjes naar smaak
  • 2 zoete aardappelen, schoon geschrobd en in parten gesneden
  • peper van de molen
  • grof zout
  • platte peterselie, gesnipperd
  • balsamicocrème
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de olie met de look en de chilivlokjes.
  • Meng de aardappelparten met deze olie en leg ze op een hete grill.
  • Laat de parten roosteren tot ze gaar zijn en ze aan beide zijden grillsporen vertonen.
  • Kruid met peper en zout en werk af met peterselie en balsamicocrème.
  • Serveer meteen.
TIP:

Dit lijkt me wel een leuk bijgerecht voor op de BBQ.

Reacties