Pitte uienjam

Foto Lana Joos
Lekker bij charcuterie, pâté of op pizza! Ik heb deze uienjam gemaakt om toe te voegen aan mijn platbrood met kip. Maak de uienjam gerust een beetje op voorhand, zodat hij nog wat extra smaak krijgt.

Wat hebben we nodig:
  • 60 gr olie
  • 450 gr uien, gepeld en grof gesnipperd
  • 3 tenen look, gepeld en geperst
  • 50 gr balsamico azijn
  • 50 gr rietsuiker
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 stukje gember, geraspt
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • enkele chilivlokjes
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie warm worden in een pot op een matig vuur.
  • Fruit de uien lichtbruin met de look, tot ze zacht zijn.
  • Voeg de azijn en de rietsuiker toe.
  • Meng de tomatenpuree onder de uienjam.
  • Kruid met gember, mosterdzaad en chili.
  • Laat de uienjam zachtjes pruttelen, tot ze voldoende ingedikt is.
  • Kruid af met peper en zout.
TIP:

Bewaar de uienjam in leuke bokaaltjes in de koelkast.

Reacties