Septem brood
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik heb er een vierkant brood van gemaakt, maar je kiest uiteraard zelf welke vorm jij jouw brood wilt geven.
Wat hebben we nodig:
- 290 gr water
- 12 gr verse gist
- 500 gr Septem
- 8 gr zout
- 15 gr broodverbeteraar
- Doe het water in de kom van de Kenwood en breek er de gist in.
- Stort het meel over het water en laat de Kenwood de ingrediënten mengen.
- Voeg ondertussen het zout toe en laat de Kenwood 11 min kneden op lage snelheid.
- Voeg de broodverbeteraar toe en kneed nog even door.
- Maak een bal van het deeg en laat het deeg 20 min rusten in een lichtjes ingevette kom met deksel.
- Ontgas het deeg en maak er opnieuw een bal van. Laat het deeg nu 25 min rusten in de ingevette kom met deksel of tot het in volume verdubbeld is.
rond Septem brood - Ontgas het deeg en geef het zijn specifieke vorm.
- Laat het brood 45 min rijzen in de broodbakbol met deksel en verwarm ondertussen de oven voor op 230°C.
- Bestuif het brood zachtjes met wat bloem en snij het in met een lame mesje.
- Bak het brood 35 min met deksel en 8 min zonder deksel.
- Laat het brood afkoelen op een rooster.
Door het brood in te snijden, krijg je een nog betere ovenrijs en barst het brood niet open waar jij het niet wilt.
Septem is een mengeling van Dossche Mills uit Deinze. Ik koop deze meelsoort bij Wittevrongel in Eeklo.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties
water is de beste verbeteraar. Daar krijg je een heel luchtig brood mee. Ik ben zelf niet zo'n fan van hoge hydratatie broden, omdat ik die stretch & fold behoorlijk lastig vind, maar misschien doe jij dat wel goed? Succes
Cathy