Boontjes in de oven
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 500 gr boontjes, schoongemaakt
- olie
- 2 grote uien, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 350 gr champignons, schoongemaakt en in plakken gesneden
- peper en zout
- 30 gr vetstof
- 45 gr vloeiende bloem
- 400 gr volle melk
- verse oregano, gesnipperd
- 100 gr paneermeel
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een grote ovenschaal klaar.
- Kook de boontjes in 10 min gaar in ruim, gezouten water. Giet ze af en spoel ze kort met koud water.
- Laat wat olie warm worden in een pan en fruit de uitjes glazig.
- Voeg de look toe en laat de uisnippers lichtjes kleuren.
- Doe de helft van de uisnippers in een kommetje.
- Bak de champignons mee met de uien tot ze zacht zijn.
- Laat de vetstof smelten en roer er de vloeiende bloem onder tot je een roux bekomt.
- Laat de roux even goed doorwarmen, om de bloemsmaak er uit te krijgen.
- Giet de melk bij de roux in deeltjes en klop goed tot een homogene saus.
- Kruid met peper, zout en oregano.
- Leg de boontjes in de ovenschaal.
- Meng de saus met de champignons en giet die over de boontjes.
- Meng de overgebleven uitjes met het paneermeel en strooi dit over de champignons.
- Schuif de ovenschaal 25 min in de oven en zet op het laatst nog even de grill aan, zodat het paneermeel mooi kleurt.
TIP:
Maak zelf je paneermeel, door oude sneden brood in de oven te laten drogen op 100°C. Mix het gedroogde brood tot fijne kruimels.
Meng nog 50 gr geraspte Parmezaanse kaas door het paneermeel.
Reacties