Multigranen brood
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 290 gr water
- 12 gr gist
- 350 gr multigranen
- 150 gr witte broodbloem (ik heb Mistral gebruikt)
- 8 gr zout
- 15 gr broodverbeteraar
- Doe het water in de kom van de Kenwood en breek er de gist in.
- Stort het meel en de bloem op het vocht en laat de Kenwood alles 11 min kneden.
- Voeg ondertussen het zout en de broodverbeteraar toe.
- Vorm een bal van het deeg en laat het 20 min afgedekt rusten.
- Ontgas het deeg, vorm er opnieuw een bal van en laat die 25 min afgedekt rusten.
- Ontgas het deeg goed. Vorm je brood als boule of maak er een batard van.
- Bestuif de onderste schaal van de broodbakbol met bloem en leg het brood er op.
- Zet de koepel op de schaal en laat het brood 45 min rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 230°C.
- Bestuif het brood met wat extra bloem en maak insnijdingen met een scheermesje of een lame.
- Zet de koepel weer op het brood en bak het brood 35 min.
- Verwijder de koepel en laat het brood nog 7-8 min verder bakken op 200°C.
Reacties