Groentenpasta met worst
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 150 gr korte pasta, zoals macaroni
- 1 eetlepel vetstof
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 3 worsten, van de darmen ontdaan en in stukjes gesneden
- 1 eetlepel venkelzaadjes
- 150 gr courgette, in grove brunoise gesneden
- 150 gr tomaat, in parten gesneden
- peper en zout
- Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water.
- Ondertussen smelt je de vetstof in een zware pot.
- Warm de look mee op in de vetstof.
- Bak het worstenvlees rul en voeg de venkelzaadjes toe.
- Meng de courgette en tomaat onder het vlees en bak ze mee op een zacht vuur, tot de groentjes gaar zijn.
- Kruid af met peper en zout.
- Meng de gare pasta onder het vlees en de groenten en dien op.
Dit is een snel klaar maaltijd. Je kan het worstenvlees al daags voordien rul bakken en klaar zetten in de koelkast.
Dit gerecht is goed voor 2 personen.
Reacties