Groentenpasta met worst

Foto Cathy Van de Moortele
De Duroc worsten van Deel een varken zijn heel smaakvol. Daar ze met 5 verpakt zijn en ik maar 2 worsten nodig had voor de lunch van mijn man, had ik nog 3 worsten over. Ik heb het vlees uit de resterende worsten gehaald en er een pasta van gemaakt voor de volgende dag. Hoe praktisch is dat!

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr korte pasta, zoals macaroni
  • 1 eetlepel vetstof
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • 3 worsten, van de darmen ontdaan en in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel venkelzaadjes
  • 150 gr courgette, in grove brunoise gesneden
  • 150 gr tomaat, in parten gesneden
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water.
  • Ondertussen smelt je de vetstof in een zware pot.
  • Warm de look mee op in de vetstof.
  • Bak het worstenvlees rul en voeg de venkelzaadjes toe.
  • Meng de courgette en tomaat onder het vlees en bak ze mee op een zacht vuur, tot de groentjes gaar zijn.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Meng de gare pasta onder het vlees en de groenten en dien op.
TIP:

Dit is een snel klaar maaltijd. Je kan het worstenvlees al daags voordien rul bakken en klaar zetten in de koelkast.
Dit gerecht is goed voor 2 personen.

Reacties