Eenpansgerecht kip spinazie

Foto Cathy Van de Moortele
Soms heb je nog restjes die je moet verwerken. Ik had een kip aan het spit gekocht en die was nog niet helemaal op. Met nog 300 gr gebraden kip had ik genoeg om een pastagerecht te bedenken. Kijk wat in je koelkast ligt en wees creatief. Het zal je niet spijten.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel vetstof
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 300 gr gebraden kip, in stukjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1.5 blik water (blik van de tomatenblokjes)
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 15 cannelloni 
  • 200 gr verse spinazie, gewassen
  • 100 gr mozzarella, geraspt
  • 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • enkele chilivlokjes

Hoe gaan we te werk:
  • Laat de vetstof smelten en fruit de uitjes tot ze lichtjes gebakken zijn.
  • Voeg de kip toe en bak even kort mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, het water, de kruiden en de tomatenpuree toe en roer om.
  • Breng de saus aan de kook.
  • Leg de cannelloni in de saus en dek af met een deksel.
  • Laat de saus zachtjes pruttelen.
  • Voeg de spinazie in 2x toe en schep om.
  • Laat de saus verder pruttelen tot de pasta gaar is.
  • Strooi de 2 soorten kaas over het gerecht en zet het deksel er weer op, tot de kaas gesmolten is.
  • Werk af met chilivlokjes.
  • Laat het gerecht nog 10 min staan op tafel (met deksel), zodat het wat kan opstijven en makkelijker schept.
  • Smakelijk!

TIP:

Je kan om het even welke pasta gebruiken. Misschien heb je nog restanten lasagne in je voorraadkast of conchiglie?
Vervang de kip door rul gebakken gehakt of restjes varkens/rundsvlees.

Reacties