Eenpansgerecht kip spinazie
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel vetstof
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 300 gr gebraden kip, in stukjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 1.5 blik water (blik van de tomatenblokjes)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 15 cannelloni
- 200 gr verse spinazie, gewassen
- 100 gr mozzarella, geraspt
- 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- enkele chilivlokjes
Hoe gaan we te werk:
- Laat de vetstof smelten en fruit de uitjes tot ze lichtjes gebakken zijn.
- Voeg de kip toe en bak even kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes, het water, de kruiden en de tomatenpuree toe en roer om.
- Breng de saus aan de kook.
- Leg de cannelloni in de saus en dek af met een deksel.
- Laat de saus zachtjes pruttelen.
- Voeg de spinazie in 2x toe en schep om.
- Laat de saus verder pruttelen tot de pasta gaar is.
- Strooi de 2 soorten kaas over het gerecht en zet het deksel er weer op, tot de kaas gesmolten is.
- Werk af met chilivlokjes.
- Laat het gerecht nog 10 min staan op tafel (met deksel), zodat het wat kan opstijven en makkelijker schept.
- Smakelijk!
TIP:
Vervang de kip door rul gebakken gehakt of restjes varkens/rundsvlees.
Reacties