Kikkererwten sesamburgers

Foto Cathy Van de Moortele
Kikkererwten staan hier standaard in de kast. Een van de weinige blikken die ik in voorraad heb, naast tomatenblokjes, tomatenpuree en allerlei bonen. Met kikkererwten kan je snel een lekkere en voedzame maaltijd in elkaar steken en je maakt er vegetariërs en veganisten blij mee. Deze keer heb ik de kikkererwten gemixt en tot burgertjes gevormd. Door sesamzaad gerold, krijgen ze een extra nootachtige smaak.

Bak deze burgers in voldoende olie, zodat ze frituren zonder aan te bakken.

Wat hebben we nodig:
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1/2 teentje look, gepeld en geperst
  • snuif komijnpoeder
  • snuif bakpoeder
  • peper en zout
  • sesamzaadjes (wit of zwart)
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de kikkererwten met de maïzena, look, komijn, bakpoeder, peper en zout in de keukenrobot.
  • Maal alles mooi glad.
  • Weeg de massa af en verdeel in 4 gelijke porties.
  • Vorm kleine burgertjes en rol ze door sesamzaadjes. 
  • Bak de kikkererwtenburgers goudbruin aan beide zijden.
  • Laat even uitlekken op keukenrol.
TIP:

Voeg wat gehakte peterselie of koriander toe aan de kikkererwten.

Reacties