Kokosrotsjes

Foto Cathy Van de Moortele
Heerlijk toch, zo'n vers gebakken kokosrotsje? Krokant aan de buitenkant en lekker smeuïg binnenin? Mijn favoriete Bruno Albouze maakte er een filmpje over en ik ging meteen mijn voorraadkast inspecteren, met geluk, want ik kon er zo aan beginnen.

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr ongezoete kokosrasp
  • merg van 1 vanillestokje
  • 50 gr fijne griessuiker
  • 10 gr maïzena
  • 25 gr honing, vloeibaar
  • 5 gr bakpoeder
  • 60 gr eiwit, losgeklopt
Hoe gaan we te werk:
  • Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom.
  • Verdeel het beslag in 10 gelijke porties van 30 gr en maak er balletjes van.
  • Duw met je handen tot de balletjes op pyramides lijken en zet ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Laat de rotsjes 2u op kamertemperatuur staan, zodat ze lichtjes korsten.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak de kokosrotsjes 12 - 15 min of tot je huis lekker naar kokos ruikt en de rotsjes goudbruine topjes en bodems hebben.
  • Laat de rotsjes nog even drogen op de bakplaat. Je kan ze mooi verwijderen van het bakpapier als ze afgekoeld zijn.
TIP:

Bewaar de kokosrotsjes in een goed afgesloten doos.
Ik had niet voldoende kokosrasp meer, maar had wel nog kokosvlokken. Die heb ik even door de keukenrobot gehaald (niet helemaal fijn) en dat was een prima alternatief. Niet te snel opgeven dus. Creatief zijn brengt je verder.

Reacties