Marmercake voor bij de koffie

Foto Cathy Van de Moortele
We hebben 4 kippen op het einde van onze tuin. Ze hebben een naam: Wilma. Je leest het goed: ze heten alle 4 Wilma. Bruine kippen, die elke dag blij hun ei leggen en in ruil keukenrestjes en gemengd graan krijgen en een warm hok om in te slapen. Dat er hier veel eieren verbruikt worden, zal je allicht niet ontgaan zijn, gezien de bakratio in dit gezin. Vandaag had ik maar 3 eieren. Geen idee waar het 4e ei bleef, maar 3 eieren waren net wat ik nodig had om deze marmercake te bakken.

Wat hebben we nodig:
  • 3 eieren
  • 200 gr fijne griessuiker
  • 200 gr room 40%
  • merg van 1/2 vanillestokje
  • 40 gr neutrale olie (ik heb Isio4 gebruikt)
  • 320 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 16 gr bakpoeder
  • 20 gr cacao
  • fijne parelsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een lange cakevorm lichtjes in en bestuif hem met wat bloem. Tik overtollige bloem uit de vorm.
  • Klop de eieren los in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de draadklopper.
  • Voeg de suiker toe en klop zeker 10 min op.
  • Verminder de snelheid van de klopper en voeg de room toe, samen met het vanillemerg.
  • Klop verder op en voeg ook de olie toe.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en zeef het boven het beslag.
  • Mix nogmaals kort.
  • Doe de helft van het beslag in de cakevorm. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Mix het cacaopoeder door de rest van het beslag en giet het dan op het witte beslag.
  • Met een satéprikker maak je S-vormen in het beslag, zodat wit en bruin beslag een beetje mengen.
  • Bestrooi de cake met wat fijne parelsuiker (optioneel).
  • Bak de cake 50 - 60 min of tot hij gaar is. 
  • Ontvorm de cake en laat hem afkoelen.
TIP:

Bewaar je cake in een cakedoos (Tupperware) en snij de plakjes pas af wanneer je ze wilt gaan eten.

Reacties