Marmercake voor bij de koffie
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 3 eieren
- 200 gr fijne griessuiker
- 200 gr room 40%
- merg van 1/2 vanillestokje
- 40 gr neutrale olie (ik heb Isio4 gebruikt)
- 320 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- 16 gr bakpoeder
- 20 gr cacao
- fijne parelsuiker
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een lange cakevorm lichtjes in en bestuif hem met wat bloem. Tik overtollige bloem uit de vorm.
- Klop de eieren los in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de draadklopper.
- Voeg de suiker toe en klop zeker 10 min op.
- Verminder de snelheid van de klopper en voeg de room toe, samen met het vanillemerg.
- Klop verder op en voeg ook de olie toe.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en zeef het boven het beslag.
- Mix nogmaals kort.
- Doe de helft van het beslag in de cakevorm.
Foto Cathy Van de Moortele - Mix het cacaopoeder door de rest van het beslag en giet het dan op het witte beslag.
- Met een satéprikker maak je S-vormen in het beslag, zodat wit en bruin beslag een beetje mengen.
- Bestrooi de cake met wat fijne parelsuiker (optioneel).
- Bak de cake 50 - 60 min of tot hij gaar is.
- Ontvorm de cake en laat hem afkoelen.
Reacties