Man'oushe za'atar
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr water
- mespuntje verse gist
- 1 koffielepel suiker
- 350 gr bloem (ik heb Suprème gebruikt)
- snuifje zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 40 gr za'atar
- 40 gr olijfolie
- platte peterselie, grof gesnipperd
- Doe het water in een kom en los er de gist in op met de suiker.
- Doe de bloem erbij en begin te mengen.
- Voeg het zout toe en meng er ook de olie door.
- Kneed het deeg tot het mooi zacht en soepel is.
- Laat het deeg 1u - 1.5u rijzen in een lichtjes ingevette kom met deksel of tot het in volume verdubbeld is.
- Verwarm een pizzasteen voor in de oven, op een zo hoog mogelijke temperatuur (260°C).
- Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en bol ze losjes op.
- Laat het deeg 10 min rusten onder een handdoek.
- Bestuif je werkblad met wat bloem en rol een portie deeg door bloem.
- Rol het deeg uit tot een ovaal.
- Doe dat ook met de andere porties deeg.
- Meng de kruiden met de olie en besmeer hiermee de platbroden. Laat een rand vrij rondomrond.
- Bak de man'oushe 7 min of tot de broden mooi krokant en lichtjes gekleurd zijn.
- Dien op, warm uit de oven of lichtjes afgekoeld.
Maak je hummus zelf, de smaak is zoveel beter: Mix 1 teen look met 90 gr tahini, 1 eetlepel olijfolie, 40 gr citroensap, 1 blik uitgelekte kikkererwten en enkele chilivlokjes. Voeg 3 - 4 eetlepels van het kikkererwtenvocht toe om de hummus wat af te slappen.
Reacties