Chocolate chip muffins
Foto Cathy Van de Moortele |
Meestal maak ik maar 6 muffins tegelijk, maar heel soms zijn het er 12 en dan kan de vriezer weer aangevuld worden. Komt altijd van pas.
Gebruik kleine chocolate chips in deze muffins.
Wat hebben we nodig:
- 150 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- 7 gr bakpoeder
- 3 gr natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 140 gr kleine chocolate chips
- 55 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
- 100 gr fijne griessuiker
- 1 ei
- 125 gr karnemelk
- merg van 1/2 vanillestok
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 220°C. Zet een bakplaat klaar met daarop 6 muffinvormen met muffinpapiertjes.
- Zeef de bloem met het bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout in een grote kom.
- Voeg de chocolate chips toe en schep om.
- In een andere kom, klop je de boter met de suiker op, tot de suiker gesmolten is en de massa mooi dik en fluffy is.
- Voeg het ei en de karnemelk toe en klop nog even op.
- Voeg ook het vanillemerg toe.
- Giet de natte ingrediënten bij de droge en spatel rustig om.
- Niet langer mengen dan nodig, zodat je fluffy muffins krijg ipv droge.
- Verdeel het beslag in 6 gelijke porties, in de vormpjes.
- Bak de muffins 5 min op 220°C.
- Verlaag de temperatuur naar 190°C en bak de muffins tot ze gaar zijn (12 - 15 min).
- Bak ze niet langer dan nodig of de muffins zullen te droog zijn.
- Laat de muffins afkoelen op een rooster.
Eet de muffins dezelfde dag nog op of bewaar ze in een luchtdichte doos. Warm ze 30 sec op in de microgolf voor je ze wilt eten.
Vervang de karnemelk door gewone melk in dezelfde verhouding. De karnemelk maakt de muffins extra lekker en je proeft het niet.
Vervang de karnemelk door gewone melk in dezelfde verhouding. De karnemelk maakt de muffins extra lekker en je proeft het niet.
Reacties