Kruidige haverkoekjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 125 gr boerenboter
- 125 gr kokosolie
- 185 gr lichtbruine suiker
- 125 gr kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 koffielepel vanille extract
- 185 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- 6 gr natriumbicarbonaat
- 3 gr kaneel
- snuifje kruidnagel
- snuifje zout
- 470 gr havervlokken
- 140 gr gemengde rozijnen
Hoe gaan we te werk:
- Klop de boter romig met de kokosolie in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de K-klopper.
- Voeg de 2 soorten suiker toe en klop verder op.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop op tot een homogeen beslag.
- Meng de bloem met het natriumbicarbonaat, de kaneel, kruidnagel en het zout.
- Meng de droge ingrediënten kort door de natte.
- Voeg de havermout en de rozijnen toe en meng kort.
- Laat het koekjesbeslag 30 min opstijven in de koelkast terwijl je de oven voorverwarmt op 180°C.
- Schep hoopjes van zo'n 40 gr op de bakplaat.
- Bak de koekjes 12 - 15 min of tot ze mooi gekleurd zijn.
- De koekjes harden uit bij het afkoelen.
TIP:
Bak de koekjes niet te lang. Ze moeten nog een beetje zacht zijn als je ze uit de oven haalt. Laat ze 5 min afkoelen op de plaat vooraleer je ze op roosters legt.
Reacties