Nasi goreng met ananas en scampi
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 100 gr diepvrieserwtjes
- 1 klontje boter
- 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 eieren, losgeklopt
- 250 gr gekookte basmati rijst, afgekoeld
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 koffielepel sesamolie
- witte peper
- 1 klontje boter
- 10 scampi, schoongemaakt, drooggedept en in 3 gesneden
- peper en zout
- 1 dikke plak verse ananas, schoongemaakt en in blokjes gesneden
- 2 sneetjes ham, gesnipperd
- witte peper
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
- verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Gaar de wortelblokjes in water.
- Voeg aan het einde van de kooktijd de bevroren erwtjes toe en laat ze 1 min meegaren.
- Giet af.
- Verwarm de boter in een grote hapjespan.
- Fruit de ui tot hij lichtgekleurd is.
- Voeg de erwtjes/worteltjes toe en bak ze even mee.
- Duw de groentjes aan de zijkant van de pan en giet de eieren op de vrijgekomen plaats.
- Breek de eieren met een harde spatel tot je kleine stukjes omelet heb.
- Meng de omeletstukjes met de groentjes.
- Voeg de rijst toe en schep om.
- Kruid met sojasaus, sesamolie en witte peper.
- Zet een andere pan op het vuur en laat ze goed warm worden.
- Laat het klontje boter smelten.
- Kruid de scampi met peper en zout.
- Bak de scampi met de ananas tot ze kleur gekregen hebben.
- Voeg scampi, ananas en ham toe aan de rijst en schep om.
- Kruid de nasi met witte peper en schep er de pijpajuintjes en peterselie door.
- Dien op in mooie kommen.
TIP:
Je kan ook ananas uit blik toevoegen. Kies voor een kwaliteitsmerk en laat de ananas goed uitlekken.
Diepvrieserwtjes zijn een betere keuze dan blikerwtjes. Laat ze niet ontdooien.
Reacties