Lothars pizza
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 recept pizzadeeg
- 1/2 rode paprika, in fijne plakjes gesneden
- scheutje olie
- zout
- pizzasaus
- mozzarella, geraspt
- 1 plak verse ananas, geschild en in stukjes gesneden
- pizzakruiden
- 1 plak ham, in stukken verdeeld
- olijfolie
- verse basilicum
- Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het recept. Je kan het deeg in principe meteen gebruiken, maar het krijgt extra smaak als het 1 à 2 dagen in de koelkast kan rijpen.
- Verwarm de oven met een pizzasteen voor op de hoogste temperatuur.
- Meng de paprikaplakjes met wat olie en een snuifje zout. Laat dit even staan om te marineren.
- Met je handen vorm je de pizza (zie pizzarecept).
- Verdeel één eetlepel pizzasaus over de pizza en laat de randjes vrij.
- Strooi de mozzarella over de saus, te beginnen van buiten naar binnen toe.
- Verdeel de ananas over de pizza.
- Beleg de pizza met de plakjes paprika en kruid met pizzakruiden.
- Besprenkel de pizza met olijfolie.
- Bak de pizza zo'n 6 min.
- Schik de plakjes ham op de pizza en schuif hem nog even terug in de oven om de ham te verwarmen.
- Haal de pizza uit de oven en snij hem in punten.
- Werk af met vers gescheurde basilicum.
Reacties