Lothars pizza

Foto Cathy Van de Moortele
Mijn kleine vriend Lothar is dol op pizza! Naast de macarons die we gemaakt hebben, toen hij hier een dagje op bezoek was, hebben we natuurlijk ook zijn favoriete pizza gemaakt. Je hebt smaak, Lothar!

Wat hebben we nodig:
  • 1 recept pizzadeeg
  • 1/2 rode paprika, in fijne plakjes gesneden
  • scheutje olie
  • zout
  • pizzasaus
  • mozzarella, geraspt
  • 1 plak verse ananas, geschild en in stukjes gesneden
  • pizzakruiden
  • 1 plak ham, in stukken verdeeld
  • olijfolie
  • verse basilicum
Hoe gaan we te werk:
  • Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het recept. Je kan het deeg in principe meteen gebruiken, maar het krijgt extra smaak als het 1 à 2 dagen in de koelkast kan rijpen.
  • Verwarm de oven met een pizzasteen voor op de hoogste temperatuur.
  • Meng de paprikaplakjes met wat olie en een snuifje zout. Laat dit even staan om te marineren.
  • Met je handen vorm je de pizza (zie pizzarecept).
  • Verdeel één eetlepel pizzasaus over de pizza en laat de randjes vrij.
  • Strooi de mozzarella over de saus, te beginnen van buiten naar binnen toe.
  • Verdeel de ananas over de pizza.
  • Beleg de pizza met de plakjes paprika en kruid met pizzakruiden.
  • Besprenkel de pizza met olijfolie.
  • Bak de pizza zo'n 6 min.
  • Schik de plakjes ham op de pizza en schuif hem nog even terug in de oven om de ham te verwarmen.
  • Haal de pizza uit de oven en snij hem in punten.
  • Werk af met vers gescheurde basilicum.
TIP:

Maak meteen 4 porties deeg en vries de rest van het deeg in, nadat het 1 dag gerust heeft in de koelkast. Laat het deeg ontdooien gedurende de nacht, in de koelkast vooraleer je het wil gebruiken voor je volgende pizzamomentje.

Reacties