Pizza peer, blue cheese en walnoot

Foto Cathy Van de Moortele
Er zijn zoveel verschillende pizza toppings te bedenken, dat ik besloten heb om maar wat vaker pizza te maken. Het deeg maak ik per 8 stuks en die porties vries ik in. Daags voor we pizza eten, haal ik de porties uit de diepvriezer en laat ze ontdooien in de koelkast. Hoe langer het deeg kan "rijpen", hoe meer smaak de korst krijgt. Vers deeg laat ik ook eerst 24u in de koelkast liggen vooraleer ik het invries, net voor dezelfde reden.
Vandaag gaan we voor peer, blue cheese en walnoot. De peer en de honing zorgen voor het zoete element om het romige van de kaas wat te breken. De walnoot geeft dan weer extra crunch.

Wat hebben we nodig:
  • 1 portie pizzadeeg Beste pizza
  • 1 eetlepel pizzasaus
  • 100 gr blue cheese (cambozola, roquefort, gorgonzola, ..), in plakjes gesneden
  • 1 peer, van het klokhuis ontdaan en in partjes gesneden
  • pizzakruiden
  • olijfolie
  • 6 walnoten, droog getoast en grof gehakt
  • honing, vloeibaar
  • rucola
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit je pizzasteen mee als je de oven laat opwarmen tot de hoogste temperatuur.
  • Duw je pizzadeeg uit tot een grote cirkel en klop overtollige bloem er af.
  • Leg je pizzadeeg op een stuk bakpapier.
  • Schep 1 eetlepel pizzasaus in het midden van de pizza en verdeel de saus met de bolle kant van je lepel. Laat de randen vrij.
  • Schik de plakjes blue cheese op de pizza en leg de partjes peer kloksgewijs op de pizza.
  • Strooi de pizzakruiden erover en besprenkel met wat olijfolie.
  • Gebruik een pizzaschep om de pizza over te brengen op de hete pizzasteen.
  • Bak de pizza goudbruin (een 7-tal min) en bestrooi met de walnoten.
  • Laat nog 1 min langer in de oven staan.
  • Snij de pizza in punten.
  • Werk af met honing en rucola.
TIP:

Snij je pizza alvast in stukken en werk daarna pas af met toppings als rucola, ham, honing, ... Het maakt het aantrekkelijker en makkelijker om te snijden.

Reacties