Zalm met room en dille
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 eetlepel maïzena
- 1 eetlepel water, koud
- 250 ml volle melk
- 250 ml culinaire room
- peper en zout
- 1 blokje visbouillon
- Laat de olie warm worden in een steelpan.
- Fruit de uisnippers glazig in de olie.
- Breek de maïzena in het water en los de maïzena op.
- Voeg de melk en de room toe aan de uitjes en warm alles goed door.
- Kruid met peper, zout en het verkruimelde bouillonblokje.
- Dik de saus een beetje in met het maïzenapapje.
- Serveer de saus over zalm en geef er gegrilde groene asperges en gekookte aardappeltjes bij.
Je kan de zalm pocheren of grillen of bakken, wat je zelf lekker vindt. Ik strijk de zalm in met een beetje olie en kruid hem dan met zalmkruiden. Even kort aanbakken aan beide zijden in een hete, gietijzeren pan, zodat hij nog een beetje rosé is in het midden.
Reacties