Knolselderblokjes met wortel
Het beloofde knolselderrecept! Je koopt niet zomaar even een grote knolselder voor slechts één gerecht. Bedenk meteen al in de winkel wat je wilt gaan maken en je kan meerdere dagen genieten van één groente.
Een knolselder is niet altijd de makkelijkste groente om schoon te maken. Zorg voor een groot en vooral scherp mes. Halveer je knolselder, snij hem in dikke plakken en schil hem dan pas. Als je niet meteen kan verder doen, besprenkel de knolselder dan met wat citroensap en wrap hem in plastic folie.
Wat hebben we nodig:
Heerlijk bij rosbief, gebraad of een sappige steak.
Een knolselder is niet altijd de makkelijkste groente om schoon te maken. Zorg voor een groot en vooral scherp mes. Halveer je knolselder, snij hem in dikke plakken en schil hem dan pas. Als je niet meteen kan verder doen, besprenkel de knolselder dan met wat citroensap en wrap hem in plastic folie.
Wat hebben we nodig:
- 1/3 of 1/2 knolselder, schoongemaakt en in dikke plakken gesneden
- plantaardige boter
- peper en zout
- nootmuskaat
- 1 koffielepel gedroogde thijm
- 1 grote wortel, geschraapt en grof geraspt
- platte peterselie, grof gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Snij elke plak in blokjes die even dik zijn als de plak zelf.
- Laat wat boter smelten in een zware, gietijzeren pot.
- Voeg de knolselderblokjes toe. Probeer om de laag knolselder niet te dik te maken, zodat alle blokjes mooi kunnen bakken.
- Schep goed om, zodat alle blokjes een laagje boter krijgen.
- Kruid met peper van de molen, zout, nootmuskaat en thijm.
- Laat de blokjes knolselder mooi kleuren en voeg dan de geraspte wortel toe.
- Laat de groente verder garen op een zacht vuurtje.
- Werk af met peterselie.
Heerlijk bij rosbief, gebraad of een sappige steak.
Reacties