Varkensblokjes zoetzuur
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 500 gr varkens in blokjes gesneden
- snuifje zout
- snuifje suiker
- 1 koffielepel sojasaus
- 1 eiwit
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
- 60 gr maïzena
- 1 eetlepel olie
- 2 stelen selder, in maantjes gesneden
- 1 rode paprika, ontpit en in stukjes gesneden
- 1 ui, gepeld en in partjes gesneden
- snuifje suiker
- snuifje zout
- 240 ml water
- snuifje zout
- 150 gr suiker
- 80 ml rode wijnazijn
- 80 gr ketchup
- 1/2 koffielepel sojasaus
- 2 plakken verse ananas, geschild en in blokjes gesneden
- 100 ml fruitsap
- 30 gr maïzena
- 30 m water
- Meng de varkensblokjes met zout, suiker, sojasuas, eiwit en pijpajuintjes in een kom.
- Sluit af met het deksel en laat het vlees een uurtje marineren in de koelkast.
- Verhit de frituurpan op 185°C.
- Bestuif het vlees met de maïzena en bak het dan in deeltjes bruin en krokant.
- Laat het vlees uitdruppen op huishoudrol.
- Verhit 1 eetlepel olie in de wok, op een medium vuur.
- Roerbak de selder met de paprika en ui tot ze zacht zijn.
- Kruid met zout en suiker en zet de pan van het vuur.
- Meng het water met zout en suiker, wijnazijn, ketchup en sojasaus.
- Breng de saus aan de kook.
- Voeg het vlees toe aan de saus, met de geroerbakte groentjes en de ananas met het sap.
- Breng de saus terug aan de kook.
- Los de maïzena op in het water en dik hiermee de saus in.
- Serveer met rijst.
Je kan ook ananas op siroop nemen. Voeg dan alle ananas met de siroop toe en laat het fruitsap weg.
Reacties