Brownie met macademia
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 225 gr boter, gesmolten
- 300 gr kristalsuiker
- 4 eieren
- 125 gr patisseriebloem
- 55 gr pure cacao
- 3 gr bakpoeder
- 4 gr zout
- 100 gr geroosterde macademia noten, grof gehakt
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bekleed een vierkante bakvorm van 26cm met bakpapier en laat de zijkanten overhangen.
- Mix de boter met de suiker en de eieren.
- Meng de bloem met de cacao, bakpoeder en zout.
- Meng de droge ingrediënten met de natte.
- Roer de noten door het beslag.
- Giet het beslag in de vorm en bak de brownies 40 min.
- Laat de brownies in de vorm 5 min afkoelen.
- Snij de brownies in de vorm en laat ze verder afkoelen.
- Haal de brownies met bakpapier en al uit de vorm.
Gebruik gerust andere noten zoals hazelnoten, pecans, walnoten, ..
Door het bakpapier in de bakvorm te doen, zal je de brownies makkelijker uit de vorm krijgen.
Pure cacao is niet hetzelfde als nesquick. Laat je dan ook niet verleiden om die te gebruiken. Pure cacao vind je bij de bakproducten. Vanhouten is daar een goed voorbeeld van.
Reacties