Bloemkoolsoep met zoete aardappel
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 plakjes ontbijtspek
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- 350 gr zoete aardappelen, geschild en in grove brunoise gesneden
- 2 stelen selder, schoongemaakt en in grove brunoise gesneden
- 1 kg bloemkool, schoongemaakt en in roosjes verdeeld
- 40 gr bloem
- 1 l kippenbouillon, heet
- 240 ml halfvolle melk
- peper en zout
- 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in fijne ringetjes gesneden
- Leg de plakjes spek op een dubbel vel huishoudrol en bak het in 2-3 min krokant in de microgolfoven. Verkruimel het spek.
- Verhit een pot op het vuur en voeg de kokosolie toe.
- Fruit de uisnippers met de look, zoete aardappel en selder gedurende enkele minuten.
- De bloemkoolroosjes mogen even meegegaard worden, zonder dat ze kleuren.
- Strooi de bloem over de groenten en laat ze even "meebakken".
- Blus met de hete bouillon en de melk.
- Blijf roeren tot de soep lichtjes ingedikt is.
- Breng de soep aan de kook en laat ze dan verder garen op een zacht vuur.
- Kruid af met peper en zout van zodra de bloemkoolroosjes mooi zacht zijn.
- Werk af met het verkruimeld spek en de pijpajuintjes.
Deze soep kan nog verrijkt worden met geraspte cheddarkaas.
Heb je geen verse kippenbouillon in huis, gebruik dan bouillonblokjes.
Reacties