Linzenpakketje

Foto Cathy Van de Moortele
Ik ben echt gek op linzen, in alle kleuren en voor elk doeleind. Ze zitten boordevol gezonde proteïnen en ze zijn een uitstekende vleesvervanger. Spoel de linzen goed, want er kan nogal wat stof tussen zitten dat je niet meteen ziet. Zorg dat je kruiding goed zit en je zal meteen overtuigd zijn.

Wat hebben we nodig:
  • 180 gr groene linzen
  • olie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • peper en zout
  • enkele pili pili vlokjes
  • 2 doosjes filodeeg (diepvries), ontdooid
  • 30 ml olie
  • 2 eierdooiers
  • nigelle zaad
Hoe gaan we te werk:
  • Spoel de linzen en zet ze op in water. Dek de pot af en laat de linzen garen in 20 min.
  • Giet de linzen af.
  • Laat wat olie warm worden in een steelpan.
  • Fruit de uisnippers glazig en voeg de linzen toe.
  • Kruid met peper, zout en pili pili.
  • Roer de linzen nog eens goed om en doe ze dan in een kom om af te koelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg een vel filodeeg voor je op een silicone matje en bestrijk het lichtjes met olie.
  • Schep een hoopje linzen op het filodeeg en rol het dicht. 
  • Leg alle pakketjes op een bakplaat.
  • Bestrijk de pakketjes met losgeklopt ei.
  • Bestrooi de pakketjes met nigelle zaad.
  • Bak de linzenpakketjes 25 min of tot ze mooi gekleurd en krokant zijn.
TIP:

Voeg gerust wat look toe aan de linzen voor extra smaak.
Je kan ook een fijne brunoise van wortel toevoegen voor extra smaak en kleur in je vulling.
Moest je een Turkse supermarkt in je buurt hebben: koop 3 grote, ronde vellen vers filodeeg en snij de vellen in 4. Maak op die manier 12 pakketjes.
Eén diepvriesdoosje filodeeg bevat 2 rollen met elk 6 vellen filodeeg.
Verdeel de linzen in 24 gelijk hoopjes. Das de hoeveelheid die je nodig hebt om de pakketjes te maken.

Reacties