Chocoladecake in een pan
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 225 gr boter, in blokjes gesneden
- 240 ml water
- 40 gr pure cacao
- 250 gr patisseriebloem
- 250 gr fijne griessuiker
- 100 gr vanillesuiker
- 5 gr natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 2 eieren
- 100 gr
- zure room
- 30 ml melk
- 10 gr pure cacao
- 30 gr boter, in blokjes gesneden
- 200 gr bloemsuiker
- 1 eetlepel Baileys
- 50 gr brésilienne nootjes
- extra bloemsuiker
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet een grote gietijzeren pan in met wat olie. Gebruik hiervoor een velletje keukenrol.
- In een steelpan meng je de boter met het water en de cacao.
- Breng het papje aan de kook en zet het dan van het fornuis.
- Meng de bloem met de griessuiker, vanillesuiker, natriumbicarbonaat en de bloem in een grote kom.
- Mix de eieren lichtjes.
- Mix de zure room door de eieren.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng goed.
- Giet het chocolademengsel over het beslag en meng.
- Giet het beslag in de pan.
- Bak de cake 30 - 35 min of tot hij gaar is. In het midden mag er nog een klein beetje chocolade aan de satéprikker hangen, maar er mag geen vloeibaar beslag meer zijn.
- Zet de pan op een taartrooster en laat de cake wat afkoelen.
- Maak de frosting.
- Meng de melk met de cacao en de boter en breng die aan de kook in een steelpan.
- Zet de steelpan van het vuur en roer de bloemsuiker door de chocolade.
- Mix de frosting glad met een garde.
- Voeg de Baileys toe.
- Giet de frosting over de warme cake en strooi er de nootjes over.
- Laat de cake 10 min afkoelen.
- Bestuif de rand van de cake met bloemsuiker.
- Schep vanilleroomijs in het midden van de cake en ga samen rond tafel zitten. Delen maar.
TIP:
Ook lekker met slagroom ipv vanilleroomijs.
Vervang de Baileys gerust door een ander likeur of laat het gewoon vallen als je dat niet lekker vindt.
Reacties