Chocolate chip havermoutkoekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Wat ruikt er nu lekkerder dan zelfgebakken koekjes? Ik had nog een uurtje vrij tussen 2 afspraken in en de keuken lokte me met dit schitterende recept: chocolate chip havermoutkoekjes. Yom!
Bak ze wat minder lang als je ze liever zacht hebt, maar ik hou van krokante koekjes.

Wat hebben we nodig:
  • 280 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 125 gr donkerbruine suiker
  • 115 gr fijne griessuiker
  • 1 ei
  • 210 gr patisseriebloem
  • 5 gr natriumbicarbonaat
  • 300 gr havermout
  • 175 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Zet 3 bakplaten klaar.
  • Mix de boter met de suiker en het ei. Ik gebruik hiervoor de K-klopper van de Kenwood.
  • In een andere kom meng je de bloem met het natriumbicarbonaat en de havermout.
  • Voeg beide samen en meng kort.
  • Meng de chocolate chips kort door het beslag.
  • Schep gelijke hoopjes beslag op de 3 niet-ingevette bakplaten.
  • Zet de koekjes 11 - 13 min in de oven.
  • Laat de koekjes nog 1 min afkoelen op de bakplaten en schep ze dan over op taartroosters om af te koelen.
TIP:

Bewaar de koekjes in een goed afgesloten koekjesdoos.
Als je boter op kamertemperatuur nodig hebt, wil dat niet zeggen dat de boter gesmolten moet zijn. Dat is niet de bedoeling. Is je boter te hard, laat ze dan in de verpakking zitten en klop er een paar keer goed op met de deegrol, zodat ze zacht wordt.
Dit recept is goed voor 60 koekjes. Weeg het beslag af en deel het door 60. Dan weet je meteen hoeveel één hoopje beslag ongeveer moet wegen.

Reacties