"Chilly" sin carne
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- 2 wortels, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 2 stelen selder, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
- 1 blik kidneybonen, gespoeld en uitgelekt
- 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- 1 blik tomatenblokjes
- 150 gr rijst
- peper en zout
- 1 eetlepel Fajita kruiden
- 1 verpakking SoFine vegetarisch gehakt
- 1 klein blikje maïskorrels, gespoeld en uitgelekt
- verse peterselie, schoongemaakt en grof gesnipperd
- zure room
- avocado, geschild en ontpit
- Laat wat olie warm worden in een grote pot.
- Fruit de uisnippers glazig met de look op een medium vuur.
- Voeg de wortel- en selderblokjes toe en laat ze 10 min meegaren.
- Voeg de bonen, kikkererwten en tomatenblokjes toe en roer om.
- Vul het lege blik van de tomaten met water en giet dat bij de "chilly"
- Doe de rijst erbij.
- Kruid met peper, zout en Fajita kruiden en meng goed.
- Laat de "chilly" sudderen tot alle groenten zacht zijn en de rijst gaar is.
- Voeg het vegetarisch gehakt toe, samen met de maïskorrels.
- Werk af met peterselie en warm nog eens goed door.
- Schep de "chilly" in mooie kommetjes en werk af met zure room en avocado.
Vegetarisch gehakt, moet niet garen. Het moet enkel gekruid en opgewarmd worden, wat de gaartijd van je chili toch wel verkort. Voeg hem pas op het einde toe.
Wil je het graag pittig? Voeg een stukje Spaanse peper (ontpit of niet) toe aan de uien.
De Fajita kruiden vind je bij de Mexicaanse producten in de uitheemse rayon in de betere supermarkt.
Je kan de rijst ook apart koken als je dat liever hebt. Ik vind het juist lekker dat de rijst gaart in de saus.
Reacties