Kwartelei en guacamole
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 dikke sneden zelfgebakken Trispelti (glutenvrij) brood
- 1/2 avocado, ontpit en geschild
- enkele druppels citroensap
- 1 koffielepel Fajita kruiden
- peper van de molen
- Maldon zoutvlokken
- 1/2 tomaat, in dunne plakken gesneden
- boter
- 6 kwarteleitjes
- bladpeterselie, grof gesnipperd
- 1 eetlepel pompoenpitten, droog getoast
Hoe gaan we te werk:
- Leg op elk bordje een snede zelfgebakken brood.
- Plet het vruchtvlees van de avocado.
- Voeg wat citroensap toe voor de smaak en om verkleuring tegen te gaan.
- Kruid met Fajita kruiden en peper van de molen. Werk af met wat zoutvlokjes.
- Besmeer de 2 sneden brood met deze guacamole.
- Leg op de guacamole 3 plakjes tomaat.
- Laat wat boter warm worden in een antikleefpannetje.
- Met een scherp mesje maak je in elk kwarteleitje een sneetje.
- Breek voorzichtig de eitjes boven een kommetje en laat ze in de pan glijden.
- Bak de eitjes op een zacht vuur, tot het eiwit gestold is.
- Schep de gebakken eitjes op de plakken tomaat en werk af met peper van de molen, zoutvlokken, verse peterselie en getoaste pompoenpitten.
TIP:
Trispelti brood bak ik zelf. Dit glutenvrije brood kan je niet van tarwebrood onderscheiden. Zeer lekker van smaak, krokant en boeiend. Ideaal voor mensen die geen tarwegluten mogen hebben.
De Fajita kruiden vind je bij de uitheemse producten, Mexicaanse keuken. In de betere supermarkt natuurlijk.
Kies voor avocado's die ready to eat zijn. Pruts het harde stukje weg van de avocado om te zien hoe de kleur van binnen is. Altijd rijpe avocado's!
Reacties