Linzenpotje

Foto Cathy Van de Moortele
Ik kan er echt niets aan doen: linzen zijn top! Waarom zijn er zoveel mensen die nog nooit linzen gegeten hebben? Boordevol smaak, zacht, kruidig, vullend en voedzaam.
Probeer het eens. Beloofd? Kies geen linzen uit blik, maar vertrek van gedroogde blonde linzen of koraallinzen voor het beste resultaat.

Wat hebben we nodig:
  • 30 ml olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 stukje Spaanse peper, ontpit en fijngesnipperd
  • 3 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • 1 stuk gember, gepeld en geraspt
  • 1 eetlepel garam masala
  • snuifje cayenne peper
  • 1 l groentebouillon, heet
  • 250 gr koraallinzen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 350 gr aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 150 gr verse spinazie, schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een grote pot en voorzie hem van een laagje olie.
  • Fruit de ui glazig met het Spaans pepertje.
  • Voeg de look, gember en kruiden toen en laat die even mee"bakken".
  • Voeg de bouillon, linzen, tomaten en zoete aardappel toe.
  • Breng het linzenpotje al roerend aan de kook en laat dan zachtjes sudderen.
  • Het potje is klaar wanneer de linzen zacht zijn en de zoete aardappelen makkelijk doorprikt kunnen worden.
  • Roer de spinazie door het linzenpotje en laat ze slinken.
  • Kruid af met peper en zout en serveer over een kommetje zilvervliesrijst of tarwekorrels met daar bovenop een gepocheerd eitje of een spiegeleitje en papadum.
TIP:

Je kan de zoete aardappel ook vervangen door gewone aardappelen.
Papadums zijn heel dunne en krokante schijf, hoofdzakelijk gemaakt van zwarte linzen. Je frituurt de gedroogde papadums per stuk 2-3 sec op 180°C. Laten uitlekken op huishoudrol. Te koop bij de uitheemse producten in de betere supermarkt.

Reacties