Butternutsoep met getoaste pompoenpitten
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 2 grote uien, gepeld en fijngesnipperd
- 2 grote tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- 1 stukje van een Spaans pepertje, ontpit en fijngesnipperd
- 1 stuk gember, geschild en fijngesnipperd
- 1 butternut, geschild en ontpit en in blokjes gesneden
- 500 ml kippenbouillon, heet
- 700 ml water, heet
- peper en zout
- zure room
- pompoenpitten, droog geroosterd
- Laat wat vetstof smelten in een grote pot.
- Fruit de uien en de look aan.
- Voeg het Spaans pepertje en de gember toe en laat even mee"bakken".
- Doe de butternut in de pot en roer om.
- Overgiet de butternut met de bouillon en het water.
- Kruid met peper en zout.
- Zet het deksel op de pan en laat de butternut helemaal zacht worden.
- Mix de soep met de staafmixer.
- Dien de soep op in kommen en werk af met zure room en getoaste pompoenpitten.
Ik rooster de pompoenpitjes in een klein, gietijzeren pannetje. Loop niet weg van het fornuis, want ze verbranden heel snel. Strooi de pitjes net voor het opdienen over de soep, zodat ze mooi krokant blijven.
Reacties