Italiaanse gebakken eieren pomodoro
Foto Cathy Van de Moortele |
Je hoeft dit niet als ontbijt te eten. Ik vind dit gerecht heel dankbaar als maaltijd op een koude avond.
De tarte tatin pan wordt hier niet alleen gebruikt voor appeltaart, maar doet zeker ook dienst als pan/ovenschaal.
- 1 stokbrood, horizontaal doormidden gesneden en in stukken gesneden
- olie
- 100 gr mozzarella cucina, in plakjes gesneden
- 2 kleine uien, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- 150 gr kalfsgehakt
- 2 blikken tomatenblokjes
- oregano naar smaak
- zout
- enkele pili pili vlokjes
- verse peterselie, grof gehakt
- 75 gr mozzarella cucina, in blokjes gesneden
- 4 eieren
- pili pili
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de stokbroodjes op een bakplaat en besprenkel ze met wat olie.
- Verdeel de kaas over de broodjes en laat de kaas smelten in de oven.
- Fruit de uisnippers glazig en voeg de look toe.
- Bak het gehakt rul in de pan met de uien en look.
- Meng de tomatenblokjes onder de gehaktmengeling en kruid met oregano, zout en pili pili.
- Strooi de peterselie over het gerecht.
- Laat de mozzarella smelten in de saus.
- Verminder de ovenwarmte naar 175°C.
- Maak 4 holtes in de saus met een pollepel.
- Breek de 4 eieren in de holtes, zonder de dooier te beschadigen. Zorg voor voldoende ruimte tussen de eieren.
- Zet de pan 8 - 9 min in de oven, zodat het eiwit kan stollen en de dooier nog mooi zacht is.
- Kruid de eieren met pili pili.
- Serveer dit eiergerecht met de mozzarellabroodjes.
Zorg voor een kwaliteitsmerk tomatenblokjes als je veel smaak in je gerecht wilt.
Reacties