Ravioli met zeekraal en rivierkreeftjes

Foto Cathy Van de Moortele
Zo fier op mezelf! Deze ravioli is zo smaakvol, dat ik bijna niet van de vulling kon afblijven. Door de ravioli na het garen nog even kort op te bakken, breng je extra smaak in het gerecht. Een blijvertje!

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 recept pastadeeg
  • 1 koffielepel chakalaka kruiden
  • 100 gr wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • groentebouillon
  • 250 gr ricotta
  • peper en zout
  • 30 gr Parmezaanse kaas, gemalen
  • 30 gr paneermeel
  • vetstof
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 100 gr courgette, in fijne brunoise gesneden
  • boerenboter
  • 1/2 bakje zeekraal
  • 125 gr rivierkreeft
Hoe gaan we te werk:
  • Maak het pastadeeg volgens het recept. Voeg aan de bloem de chakalaka kruiden toe, om het deeg extra af te smaken.
  • Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een half uurtje rusten, zodat ze het zijdezacht wordt.
  • Kook de wortelblokjes gaar in de bouillon.
  • Mix de wortelblokjes fijn met de ricotta. 
  • Kruid met peper en zout.
  • Mix de kaas en het paneermeel door de ricotta.
  • Proef de vulling en zorg dat ze voldoende gekruid is.
  • Zet de vulling koel weg, zodat ze wat kan opstijven.
  • Laat wat vetstof warm worden in een hete pan.
  • Fruit het sjalotje aan met de look. Er mag wat kleur in komen.
  • Voeg de courgetteblokjes toe en laat ze even meekleuren.
  • Laat de courgettemengeling even afkoelen op een bord en meng ze dan onder de ricottavulling.
  • Was de pan niet af. We gaan hier straks de ravioli nog in opbakken en je wil de smaak van de ui/sjalot erin houden.
  • Verdeel de pasta in 2 delen.
  • Rol het eerste deel uit tot een lang vel (ik ga tot stand 7 voor ravioli en heb 9 standen op mijn Kenwood pasta accessoire).
  • Schep hoopjes vulling op het vel. Vouw het vel dicht en snij je ravioli uit.
  • Laat de ravioli drogen op een plank, die je bestuift met wat extra pastabloem.
  • Ga zo door tot alle ravioli gemaakt zijn.
  • Breng een ruime pot gezouten water aan de kook.
  • Gaar de ravioli. Wanneer ze boven komen drijven, laat je ze nog 2 min verder garen.
  • Verhit opnieuw de pan van de uien en laat er een klontje boter in smelten.
  • Laat de ravioli uitlekken en bak ze aan beide kanten krokant in de boter. Je wilt wat kleur op de ravioli.
  • De zeekraal en de rivierkreeftjes gaar je kort in de groentebouillon.
  • Serveer de krokante ravioli met de zeekraal en de rivierkreeftjes.
TIP:

De chakalaka kruiden zijn Zuid-Afrikaanse gemengde kruiden die ik online bestel bij Pit&Pit, de webshop waar ik ook mijn gedroogd fruit, noten, ... koop.



Reacties