Ravioli met zeekraal en rivierkreeftjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1/2 recept pastadeeg
- 1 koffielepel chakalaka kruiden
- 100 gr wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- groentebouillon
- 250 gr ricotta
- peper en zout
- 30 gr Parmezaanse kaas, gemalen
- 30 gr paneermeel
- vetstof
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
- 100 gr courgette, in fijne brunoise gesneden
- boerenboter
- 1/2 bakje zeekraal
- 125 gr rivierkreeft
- Maak het pastadeeg volgens het recept. Voeg aan de bloem de chakalaka kruiden toe, om het deeg extra af te smaken.
- Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een half uurtje rusten, zodat ze het zijdezacht wordt.
- Kook de wortelblokjes gaar in de bouillon.
- Mix de wortelblokjes fijn met de ricotta.
- Kruid met peper en zout.
- Mix de kaas en het paneermeel door de ricotta.
- Proef de vulling en zorg dat ze voldoende gekruid is.
- Zet de vulling koel weg, zodat ze wat kan opstijven.
- Laat wat vetstof warm worden in een hete pan.
- Fruit het sjalotje aan met de look. Er mag wat kleur in komen.
- Voeg de courgetteblokjes toe en laat ze even meekleuren.
- Laat de courgettemengeling even afkoelen op een bord en meng ze dan onder de ricottavulling.
- Was de pan niet af. We gaan hier straks de ravioli nog in opbakken en je wil de smaak van de ui/sjalot erin houden.
- Verdeel de pasta in 2 delen.
- Rol het eerste deel uit tot een lang vel (ik ga tot stand 7 voor ravioli en heb 9 standen op mijn Kenwood pasta accessoire).
- Schep hoopjes vulling op het vel. Vouw het vel dicht en snij je ravioli uit.
- Laat de ravioli drogen op een plank, die je bestuift met wat extra pastabloem.
- Ga zo door tot alle ravioli gemaakt zijn.
- Breng een ruime pot gezouten water aan de kook.
- Gaar de ravioli. Wanneer ze boven komen drijven, laat je ze nog 2 min verder garen.
- Verhit opnieuw de pan van de uien en laat er een klontje boter in smelten.
- Laat de ravioli uitlekken en bak ze aan beide kanten krokant in de boter. Je wilt wat kleur op de ravioli.
- De zeekraal en de rivierkreeftjes gaar je kort in de groentebouillon.
- Serveer de krokante ravioli met de zeekraal en de rivierkreeftjes.
De chakalaka kruiden zijn Zuid-Afrikaanse gemengde kruiden die ik online bestel bij Pit&Pit, de webshop waar ik ook mijn gedroogd fruit, noten, ... koop.
Reacties