Cookies als cadeautje
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 175 gr zachte karamels
- 100 gr fijne griessuiker
- 100 gr bruine suiker
- 200 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 30 ml melk
- enkele druppels vanille extract
- 1 ei
- 420 gr patisseriebloem
- 3 eetlepels pure cacao
- Laat de karamels zachtjes smelten au bain marie, tot ze helemaal zacht en vloeibaar zijn.
- Meng de griessuiker met de bruine suiker, boter en karamel en mix tot een homogeen beslag.
- Voeg de melk, vanille en het ei toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg ook de bloem toe en meng een laatste keer tot een lekker koekjesdeeg.
- Verdeel het deeg in twee.
- Eén deel laat je zoals het is. Aan het andere deel voeg je de cacao toe en je mengt het er goed door, zodat je een chocoladedeeg krijgt.
- Wikkel beide kleuren deeg in plastic folie en laat het opstijven in de koelkast voor een uurtje.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Rol elke kleur deeg uit op een licht bebloemd werkvlak.
- Steek vormpjes uit het deeg en leg ze op niet-ingevette bakplaten.
- Laat de koekjes 15 min opstijven in de koelkast.
- Met een kleiner vormpje steek je uit alle koekjes het midden uit en vervang je dat door het midden van de andere kleur.
- Bak de koekjes 5 - 8 min of tot ze aan de randjes lichtjes kleuren.
- Laat de koekjes 1 min afkoelen en schep ze dan van de bakplaten op taartroosters om volledig af te koelen.
TIP:
Leuk ideetje voor de feestdagen.
Reacties