Cookies als cadeautje

Foto Cathy Van de Moortele
Voor een hele lieve dame, die zonder aarzelen onze oudste dochter een slaapplek aanbiedt tijdens haar opleiding tot Cabin Crew Member. Geniet ervan!

Wat hebben we nodig:
  • 175 gr zachte karamels
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 100 gr bruine suiker
  • 200 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 30 ml melk
  • enkele druppels vanille extract
  • 1 ei
  • 420 gr patisseriebloem
  • 3 eetlepels pure cacao
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de karamels zachtjes smelten au bain marie, tot ze helemaal zacht en vloeibaar zijn.
  • Meng de griessuiker met de bruine suiker, boter en karamel en mix tot een homogeen beslag.
  • Voeg de melk, vanille en het ei toe en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg ook de bloem toe en meng een laatste keer tot een lekker koekjesdeeg.
  • Verdeel het deeg in twee.
  • Eén deel laat je zoals het is. Aan het andere deel voeg je de cacao toe en je mengt het er goed door, zodat je een chocoladedeeg krijgt.
  • Wikkel beide kleuren deeg in plastic folie en laat het opstijven in de koelkast voor een uurtje.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Rol elke kleur deeg uit op een licht bebloemd werkvlak.
  • Steek vormpjes uit het deeg en leg ze op niet-ingevette bakplaten.
  • Laat de koekjes 15 min opstijven in de koelkast.
  • Met een kleiner vormpje steek je uit alle koekjes het midden uit en vervang je dat door het midden van de andere kleur.
  • Bak de koekjes 5 - 8 min of tot ze aan de randjes lichtjes kleuren.
  • Laat de koekjes 1 min afkoelen en schep ze dan van de bakplaten op taartroosters om volledig af te koelen.

TIP:

Leuk ideetje voor de feestdagen.

Reacties