Gnocchi pomodoro

Foto Cathy Van de Moortele
Heel eenvoudig, maar wel echt lekker. Op aanvraag van de oudste dochter, die gek is op gnocchi. Hoe kan het ook anders? Dit is haar nieuwe favoriete maaltijd. En ik moet zeggen: het heeft mij ook gesmaakt.

Wat hebben we nodig:
  • 50 ml olie
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse basilicum
  • 4 takjes platte peterselie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en grof gehakt
  • 2 bokalen Bio tomatenstukjes
  • peper en zout
  • enkele pili pili vlokjes
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 zak gnocchi
  • 225 gr mozzarella cucina, in blokjes gesneden
  • extra basilicum, gescheurd
  • Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie heet worden in een zware pan, type Le Creuset.
  • Frituur de verse kruiden krokant (zet het deksel op de pot om spatten te voorkomen) en gooi ze dan weg. Op die manier parfumeer je de olie.
  • Verminder de warmte en laat de uien en look zachtjes fruiten, zodat ze niet kleuren.
  • Voeg de tomatenstukjes toe.
  • Kruid met peper en zout, pili pili en oregano.
  • Breng de saus aan de kook en laat ze daarna op een heel zacht vuurtje sudderen. Reken 30 - 40 min.
  • Breng ondertussen een grote pot met licht gezouten water aan de kook. Gaar de gnocchi en giet ze af.
  • Meng de gnocchi onder de saus.
  • Roer de blokjes mozzarella onder de saus.
  • Werk af met de basilicum.
  • Rasp naar believen Parmezaanse kaas over het gerecht, net voor je aan tafel gaat.
TIP:

Je kan de gnocchi ook zelf maken.
De saus kan je daags voordien maken of meteen in grotere hoeveelheden om ze dan in te vriezen voor later gebruik.
Gnocchi vind je in de koeling bij de verse pasta, bij de betere supermarkt.

Reacties